Workshops Didactiek

Hoe word je als docent nog beter in wat je doet? Uit onderzoek hiernaar komt naar voren dat leren van je collega's een heel effectieve manier is. Binnen het LMC is een schat aan kennis op het gebied van o.a. didactiek. Komend schooljaar organiseert de LMC-Academie een vijftal workshops waarin collega's hun expertise op dit gebied delen. Zij doen dat op hun eigen school en alle LMC-medewerkers zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden door een bericht te sturen naar Academie@lmc-vo.nl

De eerste 2 workshops zijn op de onderstaande locaties en data van 15 uur tot 17.00 uur. Informatie over de andere drie volgt nog.

Aanmelden / inschrijven

1 Mentoraat, eigenaarschap voor leerlingen

Palmentuin, 09-10-2017

Anton van Treuren, mentor en gymdocent, maakt zijn leerlingen eigenaar van hun eigen ontwikkeling op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Ze doen dit o.a. door zichzelf te presenteren. In deze workshop leer je hoe je je leerlingen de kans biedt zo te groeien.

2 Analyse toetsgegevens

Zuiderpark, 28-11-2017

Margreth Brand, docent Duits en Engels, analyseert haar toetsgegevens op leerling- en op klassenniveau. Aan de hand van deze analyse differentieert ze in haar lessen en zorgt zo voor een optimale leeropbrengst. Tijdens deze workshop leer je hoe je dit kunt aanpakken.