Cursus aanbod

Digitaal toetsen, sneller, beter , gemakkelijker

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de docenten (41%) 2 tot 4 uur per week nakijkt. (bron: “Telt dit mee?” van Vera Simon Thomas). En een kwart zelfs 4 tot 6 uur per week. Dat moet sneller, beter, gemakkelijker. Digitaal toetsen kan de nakijktijd aanzienlijk beperken. LMC heeft een licentie voor het digitaal toetsprogramma Quayn. Dat is de online opvolger van WinToets waarmee je misschien wel eens mee gewerkt hebben.

Daarom biedt de LMC-academie een cursus aan waarmee je naast tijdwinst Quayn effectief kunt gaan gebruiken. Zo is het ook mogelijk RTTI toe te passen bij de toetsvragen. Overigens is het ook mogelijk Quayn te gebruiken voor oefenen, afnemen van enquêtes en nog meer. En gebruik je de toetsen die de methode aanbiedt? Zijn die ook in WinToets- of Quayn-formaat beschikbaar? Dat maakt het nog interessanter om hiermee aan de slag te gaan.

Aanmelden / inschrijven

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar Academie@lmc-vo.nl

De cursusdagen en het programma:

dag 1: 11-09: het importeren van toetsen die de methode aanbiedt, of zelf toetsvragen aanpassen en maken
dag 2: 25-09: toetsen voorbereiden voor afname in de klas
dag 3: 09-10: toetsanalyse


(alle dagen van 15.30 tot 17.00)

Het is handig dat je ook in die periode een keer een toets afneemt of een oefening door de leerlingen laat maken. Dus toetsen/oefeningen die je daarvoor wilt inzetten heb je tijdens de cursus nodig om te bewerken.

De cursus vindt plaats op de Horeca Vakschool Rotterdam. Docenten zijn Charlotte Reijnen en Lars van Balen.

Ter info: het boek “Telt dit mee?” behandelt de volgende onderwerpen:

toetsbeleid, visie-ontwikkeling, inspectie, leerlingwensen, formatief en summatief toetsen, leerdoelen, positieve en negatieve feedback, self- en peer-assesment, nakijken als kans, kwaliteitszorg, toetsconstructie, gebruik van taxonomieën, validiteit, betrouwbaarheid, transparantie en algemene vaardigheden.

Te bestellen op de website van De Rode Planeet.